Meditation Timer Plus
Yoga
Mindfulness - En pause
Mindful vejrtrækning
Mindfulness

Yoga, Mindfulness og Meditations apps

At lære at meditere, lave vejrtrækningsøvelser eller yoga kan være svært. Vi er ofte mest fokuserede i vores hoveder, hvor vi planlægger og mindes – morgendagen og dagen igår. At lære, at være i nuet, kræver øvelse og tid til at fordybe sig.

Ofte finder man en bog om yoga eller mindfulness på bibliotekets hylder med populære bøger. En bog er oplagt til fordybelse og studier. Men selve dét, at lære, at mærke sin krop og sit åndedræt, det kommer ikke af at læse om praktikkerne. Det er kun ved at gøre det, og eventuelt få teknikkerne demonstreret af en anden person, at man rigtig lærer dét med kroppen, og sindet, i samspil med hinanden.

Med en app forholder det sig nogenlunde ligesom med en bog. Det er kun et medie til oplysning og inspiration. Selve øvelserne skal foregå på gulvet.
Men en app har dog nogle muligheder, som en bog ikke rummer i samme grad. Med en app kan man for eksempel vise billeder eller grafik animeret, og måske ovenikøbet med lyd, musik og tale.

Her er nogle eksempler på apps om Yoga, Meditation og Mindfulness hvor der er arbejdet med integration af guidede meditationer, visuelle effekter/animationer og lyde der hjælper dig på vej.

Meditation Timer Plus

Apple Watch / Meditation / Mindfulness
Yoga

iOS / Meditation / Mindfulness / Yoga
Mindfulness - En pause

iOS / Meditation / Mindfulness
Mindfulness

Android / iOS / Mindfulness / værktøj
Mindful vejrtrækning

iOS / Meditation / Mindfulness