Vandreruter i Danmark – App til iOS

Find din næste vandrerute eller løberute. Planlæg turen ved hjælp af kørselsvejledning og oversigt over parkeringspladser.

Friluftsliv

Denne app rummer over 2000 vandreruter fra Udinaturens åbne data. Udinaturen er et projekt fra Naturstyrelsen der formidler oplevelser i den danske natur. Dette indebærer blandt andet en database der blandt andet baserer sig på brugernes data samt foreningers og kommuners bidrag. Udinaturen markedsfører sig som Danmarks guide til oplevelser i naturen.

Vandreruter i Danmark

For at gøre app’en så anvendelig som muligt er den opbygget med muligheden for at gemme data lokalt.
Data vedrørende vandreruterne hentes når man åbner app’en og trykker på Hent vandreruter. Så hentes data fra Udinaturens database og gemmes lokalt på mobil eller tablet. Næste gang du skal bruge app’en er ruterne gemt og kan straks vises på kortet. Efterfølgende kan du med mellemrum hente ruterne igen og se de nyeste tilføjede ruter.

App’en viser vandreruterne på Apple Maps. I ruternes startkoordinat placeres et lille rødt flag. Ved at klikke på flaget kan man få vist rutens navn og eventuelle korte beskrivelse. Ved siden af navn og beskrivelse er et lille Maps ikon. Hvis du klikker på dette åbner app’en Apple Maps og du vil få vist en kørselsvejledning til vandreturens start.

Vandreruter i Danmark - App til iOS

Vandreruter i Danmark – App til iOS

Vandreruter i Danmark - App til iOS

Vandreruter i Danmark – App til iOS

Vandreruter i Danmark - App til iOS

Vandreruter i Danmark – App til iOS

Her ses tre skærmbilleder. Første viser introskærmen med knapper til at hente data og åbne kortet. Herudover er der en baggrundsvideo med animerede inspirationsbilleder af forskellige personer der er ude at vandre. Andet og tredje billede viser ruter på Bornholm. Hvis der hører en lang beskrivelse til en rute kan denne hentes fra bunden af skærmen ved at klikke på den lille pil.

Ønsker man at få vist parkeringspladser kan man klikke på P-ikonet nederst i venstre hjørne og der indsættes parkeringsikoner på kortet.

Parkering i forbindelse med vandreruterne.

 

De data der er tilgængelige på Udinaturen er ret omfattende. Ved hjælp af QGIS kan man danne sig et overblik og skabe sine egne kort. Jeg planlægger at lægge fremhævede ruter ind i app’en, med yderligere beskrivelse, billeder og detaljerede kort med markering af shelters, teltpladser, og udvalgte seværdigheder.

Her ses et foreløbigt kort over Camønoen på Møn.

Camønoen - Vandreruter i Danmark
Hent kort over Camønoen

God fornøjelse med app’en. Håber du får nogle gode naturoplevelser på dine vandreture. Motion og socialt samvær i naturen er god medicin både for krop og sjæl 🙂

Læs mere om appen på hjemmesiden: Vandreruter i Danmark

App’en “Vandreruter i Danmak” kan hentes på App Store:

Download Vandreruter i Danmark